Gde se najviše isplati iznajmiti stan u Beogradu?

Objavljeno: 2020-02-14 10:55:00

Tražite stan za sebe ili za svoju porodicu? Možda ova analiza može da vam pomogne pri izboru

Svako je makar jednom tražio stan, bilo da ga iznajmi ili kupi, zna koliko je teško u glavnom gradu Srbije naći nešto što bi mogli sebi da priuštimo kada je reč o ceni, a da pritom ispuni još neke važne kriterijume, kao što je veličina, pristojna unutrašnjost, miran komšiluk, dobra lokacija i povezanost sa ostalim delovima Beograda...ima toga još, ali ovo su kriterijumi kojim se većina nas vodi kada bira gde će mu biti krov nad glavom.

Da bismo vam možda malo olakšali ovu potragu rešili smo da konsultujemo jednu detaljnu analizu tržišta nekretnina u Beogradu, koju su uradili eskperti sa sajta Moja nekretnina.

U godišnjoj analizi za 2019. godinu oni su, između ostalih, uradili ispitivanje tržišta nekretnina u celoj zemlji, a jedan segment su posvetili i iznajmljivanju stanova u našoj prestonici.

U svojoj analizi ovaj specijalizovani sajt je poredio cene iznajmljivanja stanova od 50 kvadratnih metara u različitim delovima glavnog grada. Takođe je napravio i poređenje sa cenama iznajmljivanja u 2018. godini.

U analizi na njihovom sajtu se može videti da su cene stanova za iznajmljivanje pale na Dorćolu, Senjaku, Dedinju, Banjici, Ceraku, Miljakovcu, delu Novog Beograda uz Savu, na potezu od Toplane do Bloka 45, kao i kod Fontane. Pad je zabeležen i u Surčinu, na Altini i u Savamaloj, tj. u takozvanom Belgrade Waterfront naselju.

Pošto su u svim ostalim delovima grada cene porasle, ekonomska logika nas navodi da "iskoristimo trenutak" i pogledamo šta nude ovi delovi koji trenutno ostavljaju prostor da se za manje para nego prethodnih godina pronađe adekvatan stan.