Avio-kompanija kažnjena sa milion dolara, nije refundirala novac za letove otkazane tokom pandemije

Objavljeno: 2023-06-04 12:00:00

Potrošači nisu mogli da se jave agentima za korisničku podršku kada su pozivali operatera


Američka vlada je kaznila British Airways (BA) sa 1,1 milion dolara zbog tvrdnji da nisu isplatili povraćaj novca za otkazane letove tokom pandemije.

Američko ministarstvo saobraćaja saopštilo je da aviokompanijanije obezbedila "blagovremene povraćaje novca putnicima"za otkazane ili pomerene letove za i iz zemlje. U SAD kažu da su primili više od 1.200 pritužbi na avio-kompaniju. Iz British Airways su odbacili te tvrdnje, rekavši da su"u svakom trenutku postupali zakonito".

Prema odeljenju za transport, od marta do novembra 2020. godine, sa sajta kompanije nalagano je potrošačima da kontaktiraju prevoznika telefonom kako bi razgovarali o opcijama refundiranja, uključujući letove koje je prevoznik otkazao ili značajno promenio, piše BBC.

Međutim,potrošači nisu mogli da se jave agentima za korisničku podrškukada su pozivali operatera nekoliko meseci tokom ovog perioda jer BA nije uspela da održi adekvatnu funkcionalnost svojih telefonskih linija za korisničku podršku, navodi se u saopštenju.

- Takođe nije bilo načina da se podnese zahtev za povraćaj sredstava preko sajta prevoznika tokom ovog perioda - saopštilo je odeljenje.