Ko neće moći da računa na 60 evra? Pomoć nezaposlenima biće isplaćena u junu

Objavljeno: 2021-04-19 16:06:00

Nacionalna služba upravo je raspisala širok set javnih poziva za sve nezaposlene. Nezaposleni koji su bili evidentirani kod Nacionalne službe za zapošljavanje na dan kada je usvojen rebalans budžeta - 15. april, dobiće u okviru paketa ekonomske pomoći dodatnih 60 evra. Direktor Nacionalne službe Zoran Martinović kaže da će pomoć biti isplaćena u junu.

Zoran Martinović ističe da su nezaposleni dobili svoje posebno mesto tako što će dobiti dodatnu jednokratnu pomoć - 60 evra pored onih koje će dobiti svi građani.

- Važno je napomenuti da će pomoć biti isplaćena u junu i da je presek napravljen 15. aprila. Svi koji se prijavljuju nakon toga mogu da koriste druga prava i druge usluge Nacionalne službe, ali na ovu pomoć neće moći da računaju - objašnjava Martinović.

Kaže da je napravljen preliminarni presek i da aktivnih tražilaca zaposlenja ima oko 540.000.

- Vidi se da je taj broj porastao verovatno jer će mnogi želeti da dobiju pomoć. Imamo i neke druge kategorije na našoj evidenciji, tako da ćemo imati 600.000 onih koji mogu da računaju na ovu vrstu pomoći. Prevedeno u novac, to je oko četiri milijarde i 300 miliona dinara - navodi Martinović.