Ako se dvoumite oko kupovine kredita, odgovori na ova pitanja će rešiti vašu dilemu

Objavljeno: 2023-05-25 16:45:00

Odgovorite iskreno na pitanja iz ovog teksta i imaćete jasnu sliku o kupovini kredita

Znamo da kupovina kredita od banke nije nešto što se događa svaki dan. Premda nije reč o nekom preterano komplikovanom procesu, ipak je dobro pre odlaska u banku skupiti što više informacija i raščistiti dileme koje postoje u vezi kupovine kredita.

Šest pitanja iz ovog teksta će vam sigurno pomoći da rešite sve dileme pre nego što kupite kredit od banke. A kada rešite dileme, onda vam pomoć pri izboru najpovoljnijeg keš, kredita za refinansiranje ili stambenog kredita - može biti samo dodatni vetar u leđa!

  • Koliko novca mi je potrebno?
Ovo pitanje deluje jednostavno i samo po sebi logično, ali je ustvari ključno za čitav proces kupovine kredita. Uzmite vremena, sedite i izračunajte koji je to iznos koji će zadovoljiti vaše potrebe i nemojte uzimati veći kredit, bez obzira na to šta vam sugerišu u banci.

  • Kolika će biti visina mesečna rate?
Imajte na umu da kupovinom kredita za vas počinje period od (najverovatnije) nekoliko godina tokom kojih ćete otplaćivati pozajmicu. Zato, izračunajte koliko novca možete da dajete mesečno za ratu. Savet je da to bude onoliko koliko vam inače ostane na kraju meseca, kada podmirite sve druge životne troškove.

Kraći period otplate donosi veću mesečnu ratu, a duži period manji mesečni izdatak. Koju od ove dve mogućnosti ćete izabrati – zavisi od vas. Imajte u vidu datokom čitavog perioda otplate morate da imate stabilne izvore prihoda, pa vaša odluka pre svega treba da zavisi od te činjenice.