Pet trikova iz svakodnevnog života koji nam pomažu da uštedimo

Objavljeno: 2022-09-26 17:45:00

Štednja na dnevnim stvarima nas dovodi do više novca na kraju meseca. I tako mesec po mesec...


Da li vam se nekada desilo da se zapitate nešto u stilu: "Pa gde mi nestadoše pare? A ništa posebno nisam kupio niti sam trošio mnogo..."

Da, sigurno da jeste, jer se svima to desi!

Koliko god da se trudimo da nešto "sklonimo sa strane" ili koliko god revnosno pratili naš finansijski plan koji smo postavili na početku meseca, nekako se novac uvek "iskrade" i negde nam pare iscure...

Zato danas donosimo pet saveta koji će vam pomoći da uštedite. Možda ne baš onoliko koliko ste planirali, ali ovakvo ponašanje donosi sigurno uštedu. Proverili smo u praksi, pa pišemo iz ličnog iskustva. Potrebno je samo da ovo i zaista uradite.

  • Kupujte hranu u jeftinijim lancima marketa

Svi znamo za neki lanac koji nudi jefitniije prehrambene proizvode, pa ne moramo ovde da reklamiramo niti jedan posebno. Hrana u našoj zemlji je u svim lancima dosta sličnog kvaliteta, ali neki su jeftiniji i/ili često imaju različite popuste. Plus, odlazak u neku novu prodavnicu može biti interesatno iskustvo.


Šta znači voziti štedljivo? Kada menjate brzinu ne trebate svaki put da čekate da obrtomer "uđe u crveno", već vozite manje "sportski". Svakako niste na reliju Pariz - Dakar...Ukoliko ste malo iskusniji vozač, sigurno možete da predvidite i tok saobraćaja i prilagodite svoju vožnju okolnostima. Konstanta brzina donosi manju potrošnju, a stalno ubrzavanje i kočenje dovodi do veće konzumacije goriva...