Poznata nova cena bagremovog meda

Objavljeno: 2020-09-16 14:00:00

Osnovna cena kilograma bagremovog meda u otkupu je 5,74 evra. Sa PDV nadoknadom, ukupna cena koju će pčelar dobiti iznosi 6,1992 evra

Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) objavio je novu cenu bagremovog meda u Pogonu "Naš med", koja će važiti za pčelare čiji med kroz nekoliko dana kreće put kupca, a sa napomenom da, ako u međuvremenu, do preuzimanja meda od pčelara, cena dalje bude rasla, pčelarima će biti isplaćena nova, viša.

Osnovna cena kilograma bagremovog meda u otkupu je 5,74 evra. Sa PDV nadoknadom, ukupna koju će pčelar dobiti iznosi 6,1992 evra. Vlasnici Platinaste kartice lojalnosti SPOS-u imaju 1,6 odsto višu cenu, odnosno 5,8 evra. Sa PDV nadoknadom iznosiće 6,3 evra.

- Isplata meda se obavlja u celosti pre preuzimanja meda, odnosno 90 odsto procenjene količine, jer se smatra da greška u proceni ne može biti veća od 10 odsto, a kad se med izmeri, pčelaru će se odmah nakon merenja doplatiti razlika, ili će pčelar vratiti višak novca ako je procena bila veća od 10 odsto na štetu Pogona, odnosno par dana pre nego med napusti magacin pčelara -navodi se na sajtu SPOS-a.