Šta vam je sve potrebno ukoliko želite da podignete kredit za izgradnju?

Objavljeno: 2023-01-24 17:10:00

Imate prazan plac a želite svoju kuću? Možda jedna posebna vrsta kredita može da vam pomogne


Ukoliko spadate u onu grupu ljudi koja bi želela da živi u svom domu, ali da taj dom ne bude u nekoj zgradi, već da bude okružen baštom, lepim dvorištem, a možda i bazenom - onda vam klasični stambeni kredit kod banke ne može biti od velike pomoći. 

Banke stambene kredite najčešće odobravaju za kupovinu stanova, a za kuće valjda računaju da će se oni koji žele tako nešto - sami snaći za novac.

Pošto je situacija takva kakva jeste, svima koji žele kuću umesto stana ostaju dve opcije.


Ukoliko se odlučite za keš kredit, onda ćete svakako imati nešto lakši put do novca. Gotovinske pozajmice kod banaka su, kao što je poznato, nenamenske, pa novac koji dobijete od banke možete da potrošite na šta god želite.

Ta činjenica, plus podatak da je za keš kredit potrebna manja dokumentacija, idu u prilog ove pozajmice. Sa druge strane, pitanje je koliko novca će vam banka odobriti ako je u pitanju ova vrsta pozajmice, tj. da li će vam biti odobren pun iznos koji vam je potreban. Sa druge strane, krediti za izgradnju, kada ih banka odobri, dobijaju se po nižoj kamati i, po pravilu, sa većim iznosem novca u odnosu na keš kredite.